Gordon_1
Gordon Evelyn
On 2016-05-20 | 0 Comments

Gordon Evelyn (1909-1993) volt az első női kormányos, aki kétszer is megnyerte a Kékszalag versenyt, 1940-ben és 1942-ben. Azóta sem nyert nő a Kékszalagon, ami a női kormányosok részvételi arányát tekintve nem is csoda. Gordon Evelyn a Tramontana nevű hajóval nyert, ami 1926 és 1945 között állt a család tulajdonában. A hajót a mérnök apa vette meg, Gordon Róbert, aki szép karriert futott be a közlekedésügyben. Az 1920-as évek végére több jelentős posztot is betöltött, a Duna-Száva-Adria vasútvonal vezérigazgatói tiszte után 1927-ben a Dunagőzhajózási Részvénytársaság elnöki székébe ült. Kis híján megkapta a MÁV elnöki székét, de mivel egy fővárosi napilap azzal vádolta meg, hogy nincs a munkához megfelelő szakképzettsége, végül nem ő lett a befutó. A vád nem volt teljesen alaptalan, mivel 1908-ban úgy nevezték ki vasúti és hajózási biztossá, hogy felmentették az ehhez szükséges szakképzettség alól. Sikerességét az is mutatja, hogy az elsők között javasolták a Horthy Miklós által 1922-ben alapított Kormányzói Elismerés adományozására.

Az 1923-as Gellért Szálló márványtermében megrendezett bálon Gordon Róbert már mint a Királyi Magyar Yacht Club alelnöke volt jelen, és aktív is maradt a balatoni vitorláséletben 1928-ban bekövetkezett haláláig. Tehát akit ma a legsikeresebb női kormányosnak hívunk nővérével, Liliannel és húgával, Eszterrel úgy nőtt fel, hogy apja befolyásos személy volt mind a vasút, mind a gőzhajózás, mind a balatoni vitorlázás területén. Anyagi helyzete lehetővé tette, hogy 1926-ban megvegye a Tramontanát, amit nem sokáig élvezhetett. Evelyn tizenkilenc éves, amikor apja meghal, és valószínűleg nem sokkal később oltárhoz is vezetik, mivel a hajóval 1929 augusztusában már férje, Kultsár István versenyzik szintén a K.M.Y.C. színeiben.

Gordon_2

A férj Kultsár István is szép karriert futott be. A közoktatásügyi minisztériumban dolgozott titkárként, és 1936-ban kiérdemelte, hogy Berlinben tanulmányozhassa a német ifjúség „nemzetvédelmi nevelését”. Ennek köszönhető, hogy 1938-ban kormánybiztosi rangot kapott, és rábízták az I. zsidótörvény végrehajtásának ellenőrzését. Kultsár olyan lelkesen végezte munkáját és távolítatta el a zsidó munkavállalókat olyan pozíciókból is, amelyre a törvény nem adott engedélyt, hogy saját jogi osztályának kellett figyelmeztetnie a visszásságokra. Kultsár ügybuzgalmát mi sem mutatja jobban, minthogy titkos rendelkezéseket hozott arra vonatkozóan, hogy csak terhelő adatokat szabad ellenőrzéskor felvenni, hogy az mindenképpen szankcióhoz vezessen. Hiába írt azonban antiszemita törvénytervezetet is, Kállay a túlkapások miatt már 1943 elején le akarta váltani, de német tiltakozásra ezt nem érte el. Kultsár maga mondott le néhány hónappal később, mivel korrupciós ügybe keveredett. Nem lehetett teljesen eltávolítani, ezért, a Balatoni Intézőbizottság élére került, a német megszállás után pedig 1944-ben visszakapta a posztját.

Kultsár különös figyelmet szentelt a Balatonfelvidék „tisztogatásának”. 1942-ben listát juttatott el a Honvédelmi Minisztériumba azokról a balatonfüredi zsidókról, akiknek a „magatartása különösen feltűnő”. Tizenegy jómódú zsidó esett áldozatul Kultsár levelezésének. 1942 az az év, amikor felesége, Gordon Evelyn másodszorra nyeri meg a Kékszalag vitorlásversenyt. A férj gondoskodott róla, hogy a balatonfüredi befutóban csak olyanok várják, akik fennálló ideológia szerint arra érdemesek.

Kultsár 1944. márciusában kapja vissza kormánybiztosi posztját. Május harmadikán mint a Balatoni Intézőbizottság elnöke költségmegtérítést és állami gépkocsihasználatot kap. Biztosan szüksége volt rá, hogy gyorsan be tudja járni a felügyeletére bízott területet, hiszen szűk két héttel később megtörténik a balatonfüredi zsidók deportálása. Júliusban elmaradt a Kékszalag megrendezése, de a Hungária Yacht Club  megtartott egy kisebb versenyt. A huszonhárom hajó Balatonfüredről indult alig két hónappal a 153 helyi zsidó deportálása után. A versenyzőket bizonyára bosszantotta, hogy a rajtot el kellett halasztani légiriadó miatt. A 153 balatonfüredi zsidóból mindössze tizenöten kerültek haza a háború után.

A Kékszalag versenyekben szünet állt be, a Tramontana vitorlás története is hiányos 1945 és 1947 között, gazdái ugyanis elhagyták az országot. Etienne (azaz István) Kultsár neve felbukkan az argentin állami közlönyben egy cégalapítás kapcsán 1962-ben. Gordon Evelyn pedig 1993-ben halt meg Argentinában. Nővérei is elhagyják az országot, Lilian Kanadában, Eszter Greewichben halt meg. Anyjukat Pesten érte a halál 1951-ben.

Gordon Evelyn apja a Horty rezsim alatt kapaszkodott fel, férje közvetlenül felelős a magyar Holokausztért. Aktív részese volt Balatonfüred „megtisztogatásának” az 1940-es évektől kezdve.

Gordon Evelynről 2011-ben díjat neveztek el, amelyet a Kékszalagon résztvevő legjobb női kormányos kapja meg minden évben. A kiírók szerint sajnálatosan keveset tudunk róla.